فراخوان کارگاه ملاقات با خیابان
فراخوان کارگاه ملاقات با خیابان | پایگاه میراث شهری و موزه خیابان ولیعصر (عج) با برگزاری کارگاهی با عنوان «ملاقات با خیابان» دو نگاه متفاوت به طولانیترین خیابان خاورمیانه را در دستور کار خود قرار داده است؛ «مجالی برای طراحانه اندیشیدن به فرصتهای شهری خیابان ولیعصر» و «مجالی برای بیان عکاسانه خیابان ولی عصر».
به گزارش مجله اثرهنری ایسنا، کارگاه ملاقات با خیابان با شش رویکرد «توجه به حیات اجتماعی و شهری در خیابان ولیعصر»، «شناخت و معرفی ظرفیتهای فرهنگی تاریخی خیابان»، «پیوند خیابان ولیعصر با محلات اطراف»، «تقویت خیابان ولیعصر از منظر زیستمحیطی»، «تقویت فرصتهای تعاملی مبتنی بر ظرفیتهای شهری خیابان ولیعصر» و «تبدیل خیابان از سرمایه فرهنگی اجتماعی بر ارزشافزوده فرهنگی اجتماعی» توسط پایگاه میراث شهری و موزه خیابان ولیعصر و با مشارکت معاونت معماری و شهرسازی شهرداری تهران، سازمان نوسازی و زیباسازی شهر تهران و شهرداری مناطق یک، سه، شش و ۱۱ برگزار میشود.
بر اساس فراخوانی که موزه خیابان ولیعصر منتشر کرده، بر این نکته تاکید شده که توجه به جایگاه این خیابان به عنوان یکی از مهمترین و پویاترین فضاهای عمومی در شهر تهران باید مدنظر قرار بگیرد و به همین دلیل این عرصه شهری برای برگزاری کارگاهی با مضمونِ پیشنهاد و تدوین راهکارهایی در راستای تقویت و تاکید بر خیابان بودن با استفاده از ابزار طراحی به معنای عام انتخاب شده است، بنابراین ۳۶ نقطه رهاشده در طول خیابان شناسایی و برگزیده شدهاند که این نقاط در واقع به مثابه فرصتهایی برای اندیشیدن مجدد و ارائه راهکارهای خلاقانه در جهت ارتقای کیفیت خیابان به نفع زندگی شهری و هویت آن مد نظر قرار گرفته است تا با برگزاری کارگاه «ملاقات با خیابان» اقدام به تهیه طرحهایی در راستای کمک به تبدیل خیابان ولیعصر به مقصد شهری برای مردم و گردشگران تهران شود.
برگزارکنندگان این کارگاه معتقدند حضور در این کارگاه فرصتی را فراهم میکند تا شرکتکنندگان، استادان و جامعه محلی در کنار هم به کشف پرسش بپردازند و برای حل آن تلاش کنند، بنابراین ۳۶ نقطه انتخابشده فرصتهایی را برای طراحی و با هدف ارتقای کیفی خیابان در اختیار قرار میدهد.
این کارگاه در سه دوره متفاوت که هر کدام به مدت یک ماه و نیم طول میکشد، برگزار میشود که در دوره اول ۱۴ نقطه و ۱۴ راهبر انتخاب میشوند و شرکتکنندگان منتخب توسط دبیرخانه اجرایی رویداد در گروههای ۳ تا ۵ نفره تقسیم میشوند و اهداف کارگاه را پیش میبرند.
همچنین با توجه به شرایط کرونا بیشتر جلسات به صورت مجازی برگزار میشود و جلسات حضوری با توجه به تمهیدات اعلامشده از سوی وزارت بهداشت برگزار میشود که علاقهمندان، حرفهمندان و دانشجویان در حوزه شهر میتوانند در این کارگاه شرکت کنند که به دلیل چندوجهی بودن مسئله طراحی افراد شرکتکننده میتوانند از رشتههای مختلف مانند معماری و گرایشهای وابسته، شهرسازی و گرایشهای و وابسته، جامعهشناسی، مرمت، محیط زیست، گرافیک و ادبیات در این کارگاه حضور داشته باشند.
این کارگاه در دو بخش «طراحی خیابان» و «بیان عکاسانه خیابان» تعریف شده است. در واقع پایگاه میراث شهری خیابان ولیعصر تلاش کرده تا علاوه برای طراحانه اندیشیدن در این خیابان، بیان عکاسانه ارزشهای ملموس و ناملموس خیابان ولیعصر را نیز در دستور کار قرار دهد که در سه دوره و هر دوره با سه راهبر برگزار میشود.
کارگاه عکاسی نیز توسط پایگاه میراث شهری و موزه خیابان ولیعصر و با مشارکت دبیرخانه تهران ۱۴۰۰، مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران و سازمان زیباسازی شهرداری تهران برگزار میشود.
برای دیدن فراخوان این دو کارگاه روی لینکهای «مجالی برای طراحانه اندیشیدن» و «مجالی برای بیان عکاسانه» کلیک کنید.
بازدیدها: ۱۳