فراخوانفراخوان موسیقی

فراخوان هفتمین جشنواره موسیقی استان اردبیل

فراخوان هفتمین جشنواره موسیقی استان اردبیل

هفتمین جشنواره موسیقی استان اردبیل با هدف شناسایی و تشویق جوانان مستعد و خلاق در زمینه موسیقی های جدی، هنری و سالم؛ توسط انجمن موسیقی استان، در دو بخش رقابتی و جنبی(اجرای آزاد) و هر بخش در سه ژانر موسیقایی(ایرانی، آذری و کلاسیک) برگزار خواهد شد.
این جشنواره در دو مرحله برگزار می گردد. در مرحله ی نخست می بایست نمونه اجرای متقاضیان شرکت در جشنواره _برای هر بخش و ژانر موسیقایی_ به صورت آزاد، تصویری(غیر استدیویی، بدون پالایش و افکت صدا، حداکثر ۵ دقیقه) ضبط و به همراه تکمیل فرم ثبت نام در موعد مقرر(از ۱۴ لغایت ۲۱ بهمن ۱۳۹۶) به دبیرخانه جشنواره واقع در مجتمع فرهنگی هنری فدک، طبقه دوم، انجمن موسیقی استان ارسال شود.
پس از بررسی و ارزیابی آثار ارسالی توسط هیئت داوران، از منتخبین برای شرکت در مرحله دوم و اجرای صحنه ای جشنواره(اسفند ۹۶) در اردبیل دعوت بعمل خواهد آمد.
برگزیدگان نهایی به جشنواره منطقه ای “آواها و نواها” سال ۱۳۹۷ معرفی خواهند شد.

دبیرخانه هفتمین جشنواره موسیقی استان اردبیل

شرایط شرکت کنندگان:

۱-بخش تکنوازی و آواز
در این بخش، تکنوازان(تمامی سازها) و خوانندگان، در چهار گروه سنی ذیل به رقابت خواهند پرداخت؛
گروه سنی الف> ۱۰ تا ۱۵ سال (متولدین ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۱)
گروه سنی ب>۱۶ تا ۲۱ سال (متولدین ۱۳۸۰ تا ۱۳۷۵)
گروه سنی ج>۲۲ تا ۲۷ سال (۱۳۷۴ تا ۱۳۶۹)
گروه سنی د> ۲۷ سال به بالا (متولدین ۱۳۶۸ و پیش از آن)

زمان اجرای صحنه ای برگزیدگان این بخش، ۵ دقیقه می باشد و محتوای اجرای گروههای سنی مختلفِ بخش رقابتی(از نظر مُد، گام، دستگاه و موقام برای آواز یا سازهای ملودیک، و ریتم برای سازهای کوبه ای) با توجه به سطح کیفی آثار ارسالی، توسط هیئت داوران مشخص شده و متعاقبا اعلام خواهد شد.
معیار قضاوت بخش تکنوازی را عواملی چون؛ دقت در کوک، تمیزی اجرا، سونوریته، موزیکالیته، نوانس، دینام، محتوای جمله پردازی، متر جملات موسیقی،حفظ ریتم در ضربی ها و بار حسی اجرا تشکیل می دهند. و بخش آواز، با عواملی از جمله؛ ژوست بودن صدا، کیفیت و تنوع تحریرها، مَدها، ترکیب شعر و موسیقی، تلفظ واضح شعر، محتوای موسیقایی جملات آوازی، متر آواز، حفظ ریتم در تصنیف و البته بارِ حسیِ آواز، سنجیده خواهد شد.
خوانندگان در صورت تمایل به همراهی آوازشان با ساز، صرفا می توانند از نوازنده یک ساز(بعنوان جواب آواز) کمک بگیرند، در غیر اینصورت باید در بخش گروه نوازی ثبت نام نمایند.
توضیح؛ نظر به اینکه بخش عمده ای از فرهنگ کهن و غنی موسیقی استان اردبیل توسط آشیق ها، پاسداشت و ارائه می شود و از آنجا که این موسیقی از حیث فواصل موسیقایی، تعداد موقام و همچنین فلسفه ی وجودی خویش(بداهه پردازی، منظومه خوانی، روایتگری و…) تفاوتهایی با رپرتوار رسمی موسیقی آذری دارد، این امکان را ایجاب می کند که آثار و اجراهای آشیق ها؛ در بخش جداگانه ای مورد بررسی قرار گیرند لیکن جهت انسجام در امور ثبت نام، آشیق ها و نوازندگان قوپوز نیز می بایست در بخش موسیقی آذری نام نویسی نمایند.

۲-بخش گروه نوازی
با توجه به اینکه نوازندگان گروهها _بطور معمول و مرسوم_ از شرایط سنی مختلفی برخوردار هستند، این بخش از جشنواره فاقد تفکیک بندی سنی بوده و گروهها صرفا بر مبنای معیارهایی چون؛ محتوای اجرا، روند منطقی ملودی ها، رنگ آمیزی صوتی، سونوریته و موزیکالیته ی گروه، کوک دقیق، هماهنگی همنوازان، حفظ ریتم، بافت موسیقایی اثر(منوفونی، هموفونی، پلی فونی)، وسعت دامنه ی صداهای مختلف(اصوات زیر و بم موجود در گروه)، آکوردهای مورد استفاده، اکسنتها، دینامیک اجرا(متسو، فورته، پیانو، کرشندو، دی کرشندو و …) مورد داوری قرار خواهند گرفت.
بدیهی ست که گروههای ایرانی و آذری، مستلزم داشتن حداقل دو ساز ملودیک در گروه می باشند و گروههای کلاسیک می توانند بصورت دوئت، تریو، کوارتت و.‌‌.. به اجرا بپردازند.
زمان اجرای تمامی گروهها نهایتا ۱۵ دقیقه می باشد.
تکمیل فرم و اطلاعات ثبت نام گروهها، می بایست توسط سرپرست، رهبر و یا مدیر گروه انجام و ارسال شود.
توضیح؛ گروهها در انتخاب رپرتوار اجرایی آزاد هستند.

بخش جنبی جشنواره (اجراهای آزاد)
این بخش از جشنواره به هنرنمایی افرادی اختصاص می یابد که قصد حضور در جشنواره ی مذکور را داشته اما تمایلی به رقابت ندارند. لذا برای این عده از هنرمندان، هیچ گونه گروه سنی و رپرتوار اجرایی خاصی در نظر گرفته نمی شود و در نتیجه؛ اجرای بخش جنبی، از بخش رقابتی جشنواره کاملا جداست.
توضیح؛ زمان اجرای شرکت کنندگان بخش جنبی جشنواره موسیقی _همچون بخش رقابتی_ برای تکنوازان و خوانندگان “۵ دقیقه” و برای اجرای گروهها “۱۵ دقیقه” می باشد.

Visits: 23

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا