اخباراطلاع‌رسانی

علی گلستانه، گلی که کرونا پرپر کرد

علی گلستانه، گلی که کرونا پرپر کرد  |  مجله اثرهنری، بخش هنری، خبری و تحلیلی مجموعه اثرهنری | مجله اثر هنری ـ «اثرگذارتر باشید»

علی گلستانه، گلی که کرونا پرپر کرد | محمد گلستانی معروف به علی گلستانه از نقاشان نامدار و یکی از ارکان مهم رویدادهای معاصر هنر ایران، بامداد امروز (چهارشنبه، ۱۴ مهر) در سن ۸۱ سالگی بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت.

 به گزارش مجله اثرهنری، محمد گلستانی معروف به علی گلستانه، در سال ۱۳۱۹ در تهران متولد شد و  خصیصه‌ مهمی که گلستانه در آثارش، به‌خصوص در مناظر به‌دست آورد به تصویر درآوردن تفاوت اقلیم و آب‌وهوا در کارهایش بود؛ به‌طور مشخص در تصاویر او از مناظر شهر یزد می‌توان گرمی و خشکی هوا و آفتاب داغ را کاملا احساس کرد یا در مناظر اسپانیای او آب‌وهوای معتدل مدیترانه را لمس کرد. 

گلستانه آموزش نقاشی را در نوجوانی نزد اصغر پتگر آغاز کرد و  برای تحصیلات مقدماتی به دبیرستان جم قلهک رفت و در آن‌جا با آیدین اغداشلو و عباس کیارستمی هم‌کلاس شد. او در سال ۱۳۳۸ دیپلمش را گرفت و همراه آن دو به دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران رفت.

گلستانه پس از چندی به سمت طراح و نقاش نشریه باشگاه رویال اتومبیل انگلستان مشغول کار شد. اولین نمایشگاه از کارهای مدادرنگی‌اش را در گالری شهر، در تهران، در سال ۱۳۵۵ برگزار کرد. او در سال ۱۳۵۸ به اسپانیا رفت. دو نمایشگاه در شهر مادرید در سال ۱۳۶۳ و ۱۳۶۵ و نمایشگاه دیگری در سانتا اوللالیا، ایبینزا در سال ۱۳۶۰ برگزار کرد.

گلستانه در سال ۱۳۶۶ به ایران برگشت و از آن تاریخ در کشور ماند و چندین نمایشگاه انفرادی در گالری‌های گلستان، اعتماد، هور امکان و مریم فصیحی هرندی برگزار کرد. آخرین نمایشگاه او مردادماه سال گذشته در گالری ۰۰۹۸۲۱ برگزار شده بود.

 علی گلستانه، یکی از دو یار سال های جوانی من و یکی از بزرگترین نقاشان معاصر ایران، اگر نگوییم بزرگترین، بامداد امروز به خاطر اثرات بیماری همه گیر کرونا درگذشت. جای او در فرهنگ ایران و در قلب من برای همیشه خالی خواهد ماند.

آیدین آغداشلو

پرتره و پیکره‌ انسان نیز همواره از اصلی‌ترین دغدغه‌های علی گلستانه بود. او با به تصویر درآوردن تک‌چهره‌هایی از دوستان و اطرافیانش؛ چون فروغ فرخزاد (شاعر)، لیلی گلستان (گالری‌دار)، پرویز ملکی (گالری‌دار)، زویا پیرزاد (نویسنده)، مصطفی دشتی (نقاش)، سیمین بهبهانی (شاعر)، ژیلا ایپکچی (تدوین‌گر)، محمد مقدم (زبان‌شناس)، نادرشاه افشار و دیگران، وجهی دیگر از کارش را بازگو کرد.

Visits: 31

منبع
خبرگزاری ایرناخبرگزاری فارسگالری اینفو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا