فراخوانفراخوان چیدمانفراخوان حجم و مجسمهفراخوان گرافیتیفراخوان گرافیکفراخوان نقاشی

فراخوان جشنواره استقبال از بهار ۱۳۹۹ شهر کرج

فراخوان جشنواره استقبال از بهار ۱۳۹۹ شهر کرج لینک : https://asarart.ir/Atelier/?p=10164 👇 سایت : AsarArt.ir/Atelier اینستاگرام :‌ instagram.com/AsarArtAtelier تلگرام :  @AsarArtAtelier 👆
فراخوان جشنواره استقبال از بهار ۱۳۹۹ شهر کرج | سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج به مناسبت فرارسیدن نوروز ۱۳۹۹ در نظر دارد جشنواره نوروزی سال ۹۹ را برگزار نماید.

فراخوان جشنواره استقبال از بهار ۱۳۹۹ شهر کرج | به گزارش آتلیه اثرهنری به نقل از گالری‌آنلاین این جشنواره در قالب طرح استقبال از بهار و با هدف ایجاد شور و نشاط بهاری در شهر از طریق مشارکت هنرمندان و به­منظور زینت بخشیدن به فضاهای شهری، طرح­ریزی شده است. به همین منظور از کلیه هنرمندان برای مشارکت و ارائه طرح و ایده­های خلاقانه دعوت بعمل می آید تا طرح های خود را به دبیرخانه فراخوان ارسال نمایند.

اهداف

* ایجاد فرصت بروز و اجرای ایده‌های خلاق با شیوه‌های بیانی متنوع و متناسب با محیط شهری.

* ترویج فرهنگ و آیین‌های پسندیده بومی و ایرانی با تاکید بر آیین نوروز؛ از طریق آثار هنری خلاقانه.

* توجه به بن­مایه اسطوره­ها و فرهنگ و ادبیات ایرانی و ارتباط معنایی آن با نوروز و ترویج فرهنگ ملی.

* ایجاد وحدت دیداری از طرح، رنگ و نشاط بهار در شهر.

* مواجهه شهروندان با آثار هنرمندان و ایجاد فضای تعاملی بین هنرمندان و شهروندان در سطح شهر.

رویکرد جشنواره

* هنر خلاقانه؛ در ارائه طرح­ها، توجه به قابلیت­های محیط به­عنوان زمینه آزاد خلاقیت هنری و استفاده بهینه از فضاهای شهری و ویژگی مکان­محور بودن آثار اهمیت وافر دارد.

* تاکید ویژه بر عناصر بهاری و نوروزی با رویکرد اسطوره­ها و افسانه­های ایرانی؛ با قابلیت دیده شدن بیشتر و تاثیر لازم بر مخاطبان.

توضیح | «عناصر بهاری» را می‌توان از طبیعتِ بهار، آیین‌ها و نشان‌های خاطره‌انگیزِ پیشواز بهار، ادبیات نوروز، فرهنگ عامه و نشانه‌های ملی و مذهبی برداشت کرد.

* بهره­گیری خلاقانه از عناصر و المان­های تصویری ایرانی متناسب با موضوع نوروز؛

* استفاده هنرمندانه از روایت­ها، داستان­ها، مضامین، قصه­ها و اشعار کهن ایرانی درخصوص نوروز.

بخش­های جشنواره (شیوههای آفرینش هنری)

۱. مجسمه­­ نوروزی: با دو رویکرد زیر:

الف : با رویکرد موقتی و مناسبتی بودن؛ که تنها مناسب استفاده در ایام نوروز باشد.

ب:مجسمه های دائمی؛ در این بخش طراحی ها باید به گونه ای باشد که علاوه بر داشتن قابلیت استفاده در ایام نوروز ، قابلیت استفاده به عنوان مجسمه دائمی در سطح شهر نیز داشته باشد.

۲. دیوارنگاری: طراحی و اجرای نقاشی دیواری با موضوع نوروز و بهار طبیعت.

توضیح | در این بخش، طرح­ها باید برای اجرا بر روی دیوارهای کوتاه و بلند طراحی شود.

توضیح | اجرای اثر به روی دیوارهای کوتاه باید منحصرا توسط هنرمند انجام پذیرد. هنرمند می­تواند از یک یا دو دستیار استفاده کند.

۳. هفت­ سین: طراحی و اجرای هفت­سین نوروزی.

توضیح | در این بخش، طرح­ها باید خلاقانه باشد و برای اجرا در فضاهای عمومی با قابلیت دیده شوندگی مناسب و ایجاد حال و هوای بهاری در شهر و شهروندان طراحی شود.

۴. تخم­ مرغ نوروزی: طراحی و اجرای نقش و نگارهای متناسب با موضوع نوروز برای اجرا روی متریال فایبرگلاس به شکل تخم مرغ در ارتفاع یک ونیم متر.

۵. آذین­بندی و نورپردازی: طراحی و اجرای آذین­بندی و نورپردازی و نورآرایی مطلوب باهدف ایجاد حال و هوای بهاری و نشاط در شهر و شهروندان.

توضیح | ضروری است سازه ­های نورپردازی و آذین­بندی به­ گونه­ ای طراحی و اجرا شود که در روز به اغتشاش بصری محیط نیانجامد.

نحوه ارسال آثار

* بخش­های مجسمه­ های نوروزی و هفت سین :در مرحله اولهنرمندان می­بایست طرح سه بعدی (۳D) از مجسمه و هفت­سین و یا عکس ماکت را ارسال نمایند. ارسال حداقل سه تصویر از سه زاویه از اثر ضروری است. در صورت برگزیده شدن اثر در مرحله اول، ارائه ماکت کار برای داوری نهایی ضروری است.

* بخش دیوارنگاری: هنرمندان فعال در این زمینه، پیش­ طرح­های خود را که به صورت دیجیتال طراحی شده و یا تصویر کار اجرا شده به­ صورت دستی، ارائه می­دهند. بدیهی است هنرمندانی که رزومه آن­ها در زمینه نقاشی و دیوارنگاری مورد تایید باشد، پس از تایید طرح اولیه، در مرحله اجرا برای ارائه اثر نهایی، و بیان رویکرد شخصی خود _ البته با لحاظ موضوع جشنواره _ آزادتر خواهند بود.

* بخش تخم ­مرغ نوروزی: ارائه طرح اثر، حداقل از دو زاویه و متناسب با شکل تخم­مرغ ضروری است.

* بخش آذین­ بندی و نورپردازی: در مرحله اول هنرمندان می­بایست طرح سه بعدی (۳D) از اثر ارسال نمایند. ارسال حداقل سه تصویر از سه زاویه از اثر و همچنین شرح مشخصات فنی و آنالیز دقیق ضروری است.

ملاحظات لازم:

۱. هر هنرمند مجاز است در هر بخش حداکثر ۳ اثر را به دبیرخانه جشنواره ارسال نماید.

۲. هنرمندان برای هر اثر پیشنهادی، فرم مشخصات طرح را به­ صورت مجزا ارسال نمایند.

۳. هنرمندان در فرم مشخصات طرح، نام و نام خانوادگی خود را مجددا درج نمایند.

۴. در تمامی بخش­های جشنواره، تصاویر در قالب jpeg و یا tif به همراه فرم­های تکمیل شده رزومه هنرمندان و فرم مشخصات هر طرح را الزاما درقالب یکCD به­ صورت حضوری تحویل و یا CD حاوی این اطلاعات، به دبیرخانه جشنواره به نشانی: کرجعظیمیهضلع شمال شرقی – میدان استقلال (میدان اسبی)سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری کرجطبقه دوم – اداره هنرهای شهری، کدپستی ۱۳۵۸۸۳۱۵۵۸ ارسال شود.

توضیح | در بخش مجسمه­ های نوروزی و هفت­ سین، درصورت برگزیده شدن طرح در مرحله اول، ارائه ماکت اثر برای داوری نهایی ضروری است.

۵. تکمیل و ارائه فرم مشخصات هنرمند و فرم مشخصات طرح، برای بررسی اولیه و شرکت در فراخوان ضروری است. هنرمندان می­بایست این دو فرم را از سایت سازمان به نشانی park.karaj.ir دریافت، تکمیل و فایل تکمیل­ شده آن را به همراه تصاویر طرح، در قالب یک CD به­ صورت حضوری تحویل و یا به نشانی پستی اشاره شده ارسال نمایند.

توضیح | فرم مشخصات هنرمند و فرم مشخصات طرح می­بایست بصورت فایل ارائه گردد و هنرمندان از ارائه فرم های تکمیل شده بصورت پرینت خودداری نمایند.

۶. هنرمندان می‌توانند ایده‌های خود را برای اجرا در تمامی فضاهای عمومی شهری پیشنهاد کنند؛ اما لازم است ملاحظات ایمنی، ترافیکی و ممنوعیت‌های ناشی از قوانین و مقررات عمومی، مالکیت‌های شخصی وغیره را درنظر بگیرند. در انتخاب فضاها، اصل ملاحظه امنیت شهروندان و عدم ایجاد مانع در مسیر پیاده و سواره ضروری است.

۷. ضروری است آثار اجرا شده، اختصاصا توسط خود هنرمند و یا با مدیریت و نظارت مستقیم وی انجام شود. حضور و مشارکت مستقیم هنرمند در فرآیند اجرای اثر در فضای شهری مورد تأکید است.

۸. فضاهای پیشنهادی شامل: میدان‌ها، جداره‌ها، فضاهای پیاده، برخی فضاهای سبز، فضاهای شکل گرفته پیاده در تقاطعات غیر هم سطح( فضای زیر پل ها و …)، رمپ و لوپ‌ها، دیواره‌های به‌جامانده از تخریب عناصر شهری یا تعریض خیابان، پل‌های عابر، سطل‌های‌ زباله، کافوهای مخابراتی، پست‌های برق و … با رعایت ملاحظات ذکر شده در بند ۶ ، مجاز است.

* توضیح | سازه‌های متعارف رسانه‌ی گرافیک شهری (بیلبردها، عرشه‌های پل و مانند آن که متعلق به تبلیغات شهری است) جزو رویکرد جشنواره نوروزی ۹۹ نیست.

۹. ضروری است در انتخاب مواد، مصالح و روش‌های اجرا و نیز درهنگام اجرای کار درمحیط شهری، به رعایت مسائل زیست محیطی توجه شود.

۱۰. دبیرخانه، پیشنهادات هنرمندان برای جانمایی اثر را مهم می‌داند و مورد بررسی قرار می­دهد، اما در نهایت تعیین محل اجرای اثر با شورای هنری و شورای فنی جشنواره است.

۱۱. رعایت تمامی مقررات عرفی و حرفه‌ای در رویدادهای زیباسازی شهر کرج، به ویژه عدم تعارض آثار با موازین اخلاقی و قانونی، الزامی است.

۱۲. رعایت حقوق مادی و معنوی پدیدآورندگان از مقررات جدی و مورد تأکید برگزارکننده است. احراز کپی‌بودن اثر در هر مرحله، علاوه بر حذف تمامی آثار شرکت‌کننده، مشمول محرومیت‌های دیگر و جبران خسارت‌ها با توجه به مرحله‌ی پیشرفت کار نیز خواهد بود.

۱۳. به همراه ارائه تصاویر گویا از ایده مورد نظر، توضیحات کامل محتوایی و اجرایی، همراه با تخمین هزینه­ های اجرایی و ارائه شرح آنالیز قیمتی ضروری است.

۱۴. زمان برگزاری بخش­های مختلف جشنواره، در بازه­های زمانی مشخص خواهد بود که متعاقبا اعلام خواهد شد و ضروری است هنرمندان برگزیده برای اجرای آثار در شهر، تابع مقررات دبیرخانه جشنواره باشند.

نحوه داوری آثار

۱. دبیرخانه‌ جشنواره نوروزی ۹۹ کلیه آثار را به‌صورت ایده‌ای اولیه به انضمام فرم­های تکمیل­شده مشخصات هنرمند و مشخصات طرح دریافت می­کند. ایده‌های دریافتی در شورای کارشناسی بررسی خواهند شد. شورای کارشناسی طرح را بررسی کرده و در صورت تایید اولیه، طرح را جهت ارسال به کمیته فنی (متشکل از اساتید هنری) آماده‌سازی می‌نماید.

۲. طرح های راه یافته به مرحله دوم داوری، توسط کمیته فنی بررسی می­شوند و کمیته‌ی فنی پس از بررسی دقیق رزومه و سوابق هنرمندان به­خصوص در زمینه آثار اجراشده هنر شهری، براساس محورهای زیر طرح را مورد بررسی قرار می‌دهد و طرح های برگزیده را اعلام می­کنند.

۲-۱- ساختار زیباشناختی: در این بخش ساختار اثر به لحاظ روابط کیفی (ترکیب بندی و روابط بصری طرح) مورد بررسی قرار می گیرد که محوری‌ترین اصل محسوب می‌گردد.

۲-۲- تکنیک اجرایی:در این بخش ، علاوه بر سادگی در ساخت و توجیه اقتصادی، ماندگاری لازم، بررسی می­شوند.

۲-۳- محتوای اثر: در این بخش طرح ارائه شده به لحاظ موضوعی براساس ضرورت زمان و شاخصه­ های هویتی مکان و هماهنگی‌های فرهنگی (ملی، اعتقادی، اجتماعی) با محوریت موضوعی نوروز، و البته با نگاهی به اسطوره­ها و افسانه­های ایرانی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

۲-۴- مکان اجرای اثر: در این بخش تناسبات و قابلیت­های اجرایی طرح در مکان مورد نظر به لحاظ بافت شهری (اعم از معماری محیطی و مبلمان شهری)، و میدان دید بیننده بررسی می‌شود.

۳. تمامی هنرمندانی که طرح آنها توسط کمیته فنی برگزیده می­شود، ضروری است در جلسه­ای باحضور کمیته داوران، به منظور تحلیل اثر، ویرایش ایده‌ها، تنظیم و هماهنگ‌سازی تکنیک‌ها و روش‌های اجرایی در شهر، توسعه و مناسب‌سازی طرح­ها، تثبیت و جانمایی موقعیت‌های اجرایی آثار و بررسی و تعیین قیمت نهایی اثر، حضور یابند.

۴. آثار منتخب پس از بررسی‌های کارشناسی از نظر اجرا، برآورد هزینه و توافق نهایی با هنرمند، طی عقد قرارداد، اجرا می‌شوند.

تقویم جشنواره

عنوان برنامهتاریخ
انتشار فراخوان۱/۱۰/۹۸
مهلت ارسال آثار۱/۱۱/۹۸
اعلام آثار منتخب۱۵/۱۱/۹۸
تاریخ اجرای آثار در سطح شهراسفند ۹۸

نشانی دبیرخانه جشنواره :

کرج – عظیمیه – ضلع شمال شرقی میدان اسبی(استقلال) – سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری کرج – طبقه دوم – اداره هنرهای شهری – کدپستی ۱۳۵۸۸ – ۳۱۵۵۸

تلفن: ۳۲۵۳۰۲۰۲-۰۲۶ داخلی ۲۴۵

فرم مشخصات طرح.pdf

فرم مشخصات هنرمند.pdf

بازدیدها: ۵۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا