تیغ مجلس تیز بود، هشتمین دوسالانه مجسمهسازی تهران زودتر تعطیل شد!
تیغ مجلس تیز بود، هشتمین دوسالانه مجسمهسازی تهران زودتر تعطیل شد! | مجلس شورای اسلامی تیغ برّا داشت، هشتمین دوسالانه مجسمهسازی تهران کم زور بود و در نهایت تسلیم شد.
به گزاش مجله اثرهنری خبر تعطیلی هشتمین دوسالانه مجسمهسازی تهران توسط به دلیل دخالت مجلس شورای اسلامی در سکوت خبری مبهمگونهای فرو رفته و کمتر سایت یا خبرگزاری به طور کامل آنرا پوشش داده به طوری که حتی صفحه مجازی سمپوزیوم نیز با کمترین عکسالعملی سعی در اطلاع رسانی این جریان داشته و با بیانیهای کار خود را به اتمام رسانده است.
هشتمین دوسالانه مجسمهسازی تهران که چندی پیش با برنامهریزی و تلاش شورای سیاستگزاری و با افت و خیزهای فراخوان به مرحله نهایی و ارائه آثار رسیده بود، علیرغم اعلام دبیرخانه مبنی بر برپایی نمایشگاه تا ۲۱ بهمن، طی تصمیمی غیر مسئولانه از طرف مجلس و دخالتی نابجا، تنها چند روز دوام آورد و در نهایت تعطیل شد.
ورود مجلس به این ماجرا از بازدید آثار شروع شد. نایبرئیس مجلس، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ و چند تن از نمایندگان از دوسالانه «بازرسی اضطراری» انجام دادند. واکنش نمایندگان نسبت به دوسالانه با عنوان «عدول بسیاری از آثار از شئونات» و «اخطارهای جدی» همراه شد و تصمیم به حذف ۳ اثر گرفتند. پافشاری و تصمیم مجلس، باعث حذف ۳ اثر از سوی میزبان؛ و طعم تلخ حذف آثار و دخالت مجلس، منجر به تغییر تصمیم شورای سیاستگزاری مبنی بر کاهش زمان نمایشگاه تا ۱۰ بهمن و استعفای دبیر جشنواره شد.
شورای سیاستگزاری دوسالانه در اعتراض به اتفاقهای رخ داده از سمت مجلس بیانیهای را منتشر کردهاند که در ادامه خواهید دید.
در این جریان نکات مبهم زیادی جلوه میکند که مهمترین آنها وجود نهادی به عنوان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مرجع قانونی فرهنگ و هنر کشور با زیرشاخههای بیشمار، همچون اداره کل هنرهای تجسمی و نهادهای وابسته این چنینی که وظیفه آنها صدور مجوز، نظارت بر مسائل تخصصی جامعه هنر و احقاق حق هنرمند است، به راحتی توسط مجلس محترم، نادیده گرفته شده و زیر سؤال میرود.
بدترین بخش ماجرا نپرداختن خبرگزاریهای معتبر کشور به این اتفاق است که در نوع خود جالب توجه است.
بیانیه شورای سیاستگزاری هشتمین دوسالانه ملی مجسمهسازی تهران :
در کشوری که اصول آن بر اساس دموکراسی، همهپرسی و انتخابات بنا شده، اتفاقاتی رخ میدهد که گاها نتایج عکس آنرا میبینیم. در جایی که انسان را محق به داشتن حق میدانند چرا جبر و فشار از طرف کج سلیقههایی که بر کرسی تصمیمگیری پای نهادهاند، تلاش و اعتبار گروهی را زیر سؤال میبرد.
اگر سازمانی را برای تأیید یا حذف تشکیل دادهایم و هر تصمیمی را منوط به اخذ مجوز از آن میدانیم، چرا تصمیمهای آن نهاد را زیر سؤال میبریم. آیا این زیر پا گذشتن قانون نیست؟
قانونی که توسط قانونگذار و تدوینگران قانون اساسی ایجاد شده و همه را مکلف به احترام و پایبندی به آن کرده است. مگر نه اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور هنری وظیفه نظارت، تأیید و صدور مجوز دارد و اتفاقا همان کسانی که هم سلیقه شما هستند پشت میز تصمیمگیری وزارتخانهها نشستهاند و دنیای هنرمند را مرزبندی میکنند. آیا با هم کیشان خود نیز دچار مشکل هستید و تصمیمات آنها را نیز درست نمیدایند.؟ آیا معیارهای حاکم بر شئونات اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران در مجلس و وزارتخانهها متفاوت است که مجلس اثری را بر خلاف آن میپندارد در حالی که قبلا از طرف ارشاد و نهادهای مربوطه مجوز انتشار آن صادر شده است؟
مجلس و مجلسنشینان وظیفهای اگر بر عهده دارند آن اتخاذ تصمیمهای کلان و ایجاد نقشهراه برای مردم، جامعه و قشرهای مختلف است و باید در سیانت از حقوق مردم باشد نه دخالت در اموری که در حیطه اختیارش نیست.
جامعه هنری ایران آنقدر مشکل دارد که اگر شبانهروز بر روی آنها تمرکز کنید زمان برای خواب هم نداشته باشید، ولی شما آنقدر بیکار هستید که با مشاهده آثار هنری جلسهای برای نقد و بررسی گذاشته و برای نمایش یا حذف اثر از سمپوزیوم ملی تصمیمگیری میکنید. در حالی که همه مجوزهای از مراجع قانونی اخذ شده است و اصولا تخصصی در این زمینه ندارید.
مشکل از شما نیست، طبیعتا مردمی که انتخابات را فلهای انجام دهند، نمایندگانش نیز بهتر از این نخواهد بود. نمایندگانی چون شما مدیرانی بدتر از خودتان را بر سرکار مینشانند و مدیران بدتر از شما تصمیماتی فاجعه بارتر از کاری که شما کردهاید میکنند و نتیجهاش میشود بلاهایی زمینی که بر سر هنرمندان و سایر اقشار جامعه میبارد و نتیجهاش میشود اتلاف عمر جوانان و نارضایتیهایی که میبینیم و میشنوم و شما همچنان در خواب خوشتان غلط میزنید.
در انتها از شما میپرسم زمانی که هستمین سمپوزیوم مجسمهسازی در حال برنامهریزی و اجرا بود، حالی از مجریان و تلاشگران این برنامه پرسیدید و دستی به یاری دراز کردید، که الان با تمام تلاش خود باعث بیاعتباری یکی از مهمتری برنامههای هنری کشور شدید؟
آیا شما برای ساختن آمدهاید یا ویران کردن ساختههای دیگران، امیدوارم روزی را شاهد باشم که ارزش اثر هنرمند را جامعه هنری تشخیص دهد نه مسئولی که حتی رنگهای اصلی را هم نمیتواد از هم تفکیک کند.
آیا تا کنون زحمتی برای فهم و درک یک اثرهنری به خود دادهاید تا کمی از نگاه یک بعدی خود خارج شده و لایههایی از معنا در وجودتان کشف کیند تا شاید نگاهتان را کمی آغشته به هنر، تمدن و فهم کنید؟
مجلسی که حتی نمیتواند بر عملکرد فاجعه بار نمایندگان خود، از بین رفتن بیتالمال، پولشوییها، احتکار و دزدیهای ریز و درشت و حتی رفتار مدنی نمایندگان خود ورود کند یا تصمیم درستی اتخاذ کند، چطور با دیدن چند اثر وظیفه شناسیشان گل کرده و تلاش افراد و هنرمندان بیشماری را متکبرانه نابود کرد. خداوند میان همه ما قضاوت خواهد کرد.
مروری بر تعدادی از آثار هشتمین دوسالانه ملی مجسمهسازی تهران
منبع :
صفحه اینستاگرام دوسالانه
خبرگزاری اعتماد آنلاین
بازدیدها: ۲